Over Ons

Wij zijn een illustratorenduo. We zijn niet alleen collega’s van elkaar, maar ook vriend en vriendin. Ik (ivan lodde) ben op 29 januari 1968 geboren in Maastricht en ilia frins op 18 augustus 1971 in Heerlen. We wonen aan de rand van Maastricht in een verbouwde schuur, waar vroeger koeien en varkens in stonden. Er loopt nog een hond en kat, schapen en kippen rond. En af een toe komt er een vos langs.

We kennen elkaar van school. In Sittard deden we allebei de vrije studierichting illustratieve vormgeving. ilia studeerde af in 1993, ik in 1994. Na school is ilia meteen voor zichzelf begonnen. Ze tekende toen nog handmatig. Ik wilde liever digitaal tekenen. Ik heb ilia geïnspireerd om dat ook te gaan doen. Vanaf die tijd, in 1996, zijn we samen gaan werken. We tekenen nu allebei aan dezelfde illustraties. Ons werk is vooral te vinden in prentboeken, leesboeken en educatieve boeken.

En voor de nieuwsgierige kids een paar privé details 😉

Behalve van tekenen houden we van tuinieren, wandelen, van onze kinderen en dieren.
In mijn vrije tijd wroet in de (groenten) tuin, speel ik met mijn vrienden computerspelletjes en doe aan (matig) hardlopen, yoga en fietsen. Ik vind een tomaten-aubergineschotel heel erg lekker. Ik kan niks verzinnen wat ik niet lust, maar eet liever (bio)vlees van een dier dat een goed leven heeft gehad. Mijn lievelingskleur is cyaanblauw en kippen zijn mijn lievelingsdieren.
ilia is vaak te vinden in haar creatieve hoekje waar ze spullen maakt voor o.a. onze prentenboeken. Haken, kleren en kostuums maken zijn ook hobby’s van haar. Wat ilia absoluut niet lekker vindt zijn champignons. Ze is vegetariër, want dieren eten vindt ze maar niks. Haar lievelingskleuren zijn oranje en groen. En een kat is haar lievelingsdier.